Да си поговорим за слънцезащита

 

Click here to see this post in English

 

Всяка една от нас прекрасно знае защо е важно да се ползва слънцезащитен продукт, дори и в облачни дни, затова в този пост ще ви споделя впечатленията си от новата слънцезащитна вода за лице и тяло на Vichy. Това е първото ми ревю на козметичен продукт, така че моля бъдете снизходителни (приемам всякакви мнения и съвети в коментарите отдолу!

Обичам да използвам прозрачни слънцезащитни продукти, понеже не понасям белите следи, които оставят повечето млека ако не ги размажеш добре. Също така не съм фен на олиата, защото са ми прекалено мазни. Поради тези причини досега единствената алтернатива за мен на пазара беше прозрачната слънцезащита на Nivea и прозрачен спрей отново на Vichy, който не харесах, защото нанасянето е предизвикателство, понеже опаковката е като дезодорант и ако духа вятър, а ти се опитваш да се намажеш, шансът клони към нулев – спреят се разхвърчава във всички посоки!

Докато не видях на рафта със слънцезащитна козметика тази вода за лице и тяло! Забелязах, че се състои от два слоя – трябва да се разклати преди употреба, което ме накара да се поколебая дали да я купя, понеже, за съжаление, тестер няма. Рискувах, купих я и заедно с нея си взех и продукт, предназначен само за лице (отново  Vichy), понеже се притесних, че ако водата се окаже мазна, няма да има какво да сложа на лицето си!

В крайна сметка, слънцезащитната вода се оказа страхотно попадение, нанася се лесно, попива бързо, изобщо не омазнява, освен това хидратира кожата. Предлага се в три варианта – хидратираща, с антиоксидантен ефект и подобряваща тена. Всички са с фактор на защита 30. Аз избрах хидратиращия вариант, но ще опитам и другите със сигурност!

Продуктът за лице, който си избрах е матиращ флуид SPF 50, тъй като съм с мазна кожа и за мен е важно всичко, което използвам да не я омазнява допълнително. Флуидът има приятна текстура, попива бързо, кожата ми не се усеща омазнена.

Задължително нося с мен на плажа една мини опаковка термална вода Vichy и пръскам с нея лицето си за освежаване в жегата. Честно, след това съм направо нов човек, друго си е…..

  • Продуктите, описани в този пост, са закупени с лични средства, впечатленията са изцяло персонални и не са обвързани по никакъв начин с бранда

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English