Ресторантите с най-добра гледка в София

Радвам се да споделя с вас моите фаворити в категорията „най-добра гледка в града“ и бих искала да направя уточнение, че ще си говорим за ресторантите с най-хубави гледки, не непременно с най-добра кухня и въпреки това всичките са лично проверени и бих казала, че имат доста добри попадения в менютата си и си заслужават посещението.

Започваме с лидера в класацията. Името му само говори за себе си – The View.  Гледката мога да опиша с една дума – зашеметяваща. Можете да видите цяла София от птичи поглед докато се наслаждавате на коктейла си. Цените са малко по-високи от нормалното, но имайки предвид мястото, си заслужава. Пицата е добра, салатите също. Както повечето заведения в града и това предлага обедно меню, така че имате вариант да избегнете високите цени от менюто а ла карт.

Адресът е Millennium Center, 24 етаж, бул. „Витоша“ 89B

Една по – различен тип гледка, но също толкова невероятна, предлага La Cattedrale. Отличен изглед към една от най-известните забележителности в града – църквата „Свети Александър Невски“. Не знам дали в някоя европейска столица има заведение с панорама към някоя много известна забележителност и с толкова ниски цени. Съотношението цена/качество е наистина добро. Пицата е една от най – вкусните в града според мен. Място, което наистина си заслужава да се посети.

Адресът е ул. „Оборище“ 1А

Ресторант Victoria Ring Mall – страхотна гледка към Витоша. Всъщност всички заведения в Ring mall имат същата панорама, но Victoria има най – разнообразно меню и става за обяд,вечеря или кафе, докато останалите са или кафенета, или ресторанти, които лично аз не харесвам особено. Затова винаги избирам Victoria когато сме там.

Адресът е ул. “Околовръстен път” 214

Soho café и Spagetti kitchen в Bulgaria mall – и двете места имат големи тераси с чудесен изглед към Витоша. Лично аз предпочитам Soho café, защото храната е по – добра според мен. Просторни тераси със страхотна гледка и добра кухня – няма какво повече да искам!

Адресът е бул. „България“ 69

 

Largo е заведение, което предлага страхотна гледка към идеалния център на града – сградите на Министерския съвет, Народното събрание, ЦУМ, Хотел Балкан и Президентството. Малко е шумно, заради булеварда, но се преживява, имайки предвид панорамата. Кухнята е добра и цените са съобразени с местоположението, но не са прекалено високи.

Адресът е бул. „княгиня Мария Луиза“ 2

Обещавам скоро да направя и  списък с барове с най – добра гледка в града.

Очаквайте го!

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English