Как да преоткрием вдъхновението си?

Click here to see this post in English

Определям се като творец – творя всеки ден, докато работя, творя тук в този блог за вас, творя живота си, връзката си, всичко…. все пак почти цял живот съм се занимавала с изкуство под една или друга форма и затова като товерц за мен е много важно да успявам да откривам непрекъснато вдъхновение. Тук ще споделя с вас моите начини да откривам вдъхновение, защото да бъдеш креативен изобщо не е лесна работа, а на мен ми са налага да бъда непрекъснато – един път, защото работата ми го изисква и разбира се заради блога – той консумира много време, енергия и вдъхновение, но пък това ме мотивира да съм още по-нащрек за нови идеи.

  1. Най – достъпният източник на вдъхновение е Негово Величество Интернет. Няма по – бърз и лесен начин да се заредиш с креативно настроение. Какво правя аз – просто разглеждам с часове Instagram и Pinterest – има изобилие от невероятни фотографии, които те пренасят на приказни места и насищат въображението. Работи безотказно!
  2. Гледам любим филм – когато се чувствам изчерпана, просто си пускам някой любим филм. Може да е някой, който съм гледала 131653 пъти, но знам, че ще ме зареди с положителна енергия и ще се настроя на креативна вълна. Всички имаме поне по един филм, който действа като генератор на добро настроение.
  3. Зарязвам всичко и започвам да правя нещо съвсем различно. Ако се чувствам зациклила над нещо, няма смисъл да продължавам да го мъча – просто го оставям – може да е за час, ден или седмица – важно е да се получи без напъни. Обикновено имам много ясни идеи в главата си за това, как искам да се случат нещата, но понякога не става точно така както си го предствям – преди се ядосвах и се вглъбявах над нещото, не го оставях до последно и накрая то все пак не се получаваше правилно, което ме изнервяше още повече. Сега съм се научила да оставям нещата да се случват естествено. Ако нещо не се получава, оставете го за по – добри дни, а те ще дойдат много бързо, уверявам ви!
  4. Обсъждам идеи с хора, които се занимават с подобни на моите неща. Няма нищо по – ценно от разговор с добър събеседник. Когато дискутирам идеите си на глас, звучат доста по – различно, а и понякога хората могат да ви изненадат с прекрасни съвети и да ви помогнат да излезете от творческата криза.
  5. Разглеждам си старите снимки / текстове / рисунки / скици. Когато видя след време нещо, което съм направила преди година например, виждам какво е можело да се подобри, какво правя сега, което преди не съм знаела, че мога и трябва да направя. Действа много освежаващо на креативната ми страна.

Желая ви вдъхновение!

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English