Бягство от града

Click here to see this post in English

Ако сте фенове на селския туризъм, ще ви разкажа за едно място, което със сигурност ще ви заинтригува. Приказни къщички, сгушени в кокетно село, където времето е спряло. Няма излишна претенциозност, ти си там с тишината, която само шума на огъня нарушава деликатно.

 

Мястото е село Костенковци – Четирите къщи –  очарователни къщички, където можеш да отпочинеш истински. Връщаме се тук за трети път и със сигурност не и за последен. Реших да прекарам там рождения си ден, понеже здравословното ми състояние не позволява да пътувам по-далеч. Обичаме да идваме тук през седмицата, за да бъдем сами – иначе просто няма как да усетиш духа на мястото. Спокойствието е най – голямото предимство. Обикновено избираме къща Хамбара – просторно е и според мен е най – чаровната къща от четирите. Сами сме и дворът е изцяло на наше разположение, компания ни правят само няколко котки, които са постоянни обитатели на мястото.

 

 

 

Има безброй неща, които можеш да правиш, особено ако времето е хубаво, макар че миналия път, когато бяхме тук валя през цялото време и въпреки това се насладих на всяка секунда в уютната къщичка с греяно вино и любимия човек. Можеш да се разходиш из селото, подходящо е и за каране на колело или да седиш на двора и просто да се любуваш на природата. В двора има басейн и джакузи, но ние никога досега не сме се възползвали от тях, защото ходим през есента или зимата и времето винаги е лошо.

Наблизо се намират няколко забележителности, подходящи за еднодневна разходка:

Дряновски манастир

пещера Бачо Киро

пейката на любовта

село Боженци

Габрово и Етъра

Хотнишки водопад

Еменски каньон

Трявна

Велико Търново

Връх Шипка

 

Боженци

 

Наистина обожавам такива приказни местенца, далеч от шума и напрежението, тук наистина презареждаш батериите и копнееш да се връщаш отново и отново.

About

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English