Makeup essentials

Аз съм от момичетата, които обожават грима. Самият процес по нанасянето му ми доставя удоволствие. Eкспериментирала съм с всякакви продукти, докато най-накрая намеря тези, които работят най-добре за мен. Тъй като съм с много светла кожа, беше истинско предизвикателство да открия точния фон дьо тен, които да не кара кожата ми да добива неприятен оранжев отенък или ефект тип „маска“.  Ползвам доста продукти, но в този пост искам да ви споделя за тези, с които не бих се разделила и които използвам най-често. Моите must have гримове.

Най – важната част от грима е добрата основа. Ако липсва, ефектът просто не е същият. Фон дьо тенът се нанася два пъти по –добре, а също така издържа повече. Ползвам прозрачния вариант на Sephora (те предлагат три вида основи за грим, тази е единствената прозрачна). Текстурата й е приятна и не омазнява (моята кожа е смесен тип).

През годините съм ползвала какви ли не фон дьо тени и нищо никога не беше достатъчно добро. Животът ми се дели на две – преди да започна да използвам Dior Forever 010 и след това. Както вече споменах имам много светла кожа и всичко, което съм пробвала ми седеше като маска.

Същото важи и за пудрата – ползвам отново Dior Forever Extreme Control 010 – перфектния нюанс за бледи кожи без оранжев ефект! А също така контролира омазняването.

Сенките за очи са другото без което не мога, никога не пропускам да си сложа. Предпочитам най-вече сенки с блестящи частици. 90% от сенките ми са с такива. Фаворитите ми са:

Diorshow Mono – 026 Techno, 006 Infinity  – за опушен грим; 564 Fire – страхотен златист цвят с блестящи частици

Sephora Colorful eyeshadow GLITTER цветове 258 smell of roses (бледорозов нюанс, подходящ за грим през деня, нанасям върху целия клепач за блясък) и 297 choco excess (наситено тъмнокафяво).

Любимата ми спирала е Diorshow Iconic Overcurl 090 over black.

И разбира се абсолютната класика – червеното червило! От както си сложих за първи път, не мога да живея без него. От известно време дори съм започнала да се осмелявам да го ползвам и през деня. Фаворитът ми е Sephora – R05 Hot Tango – много е трайно и има идеалния червен нюанс.

Сега съм в търсене на перфектния хайлайтър и наистина добра база за сенки за очи, тъй като имам леко паднал клепач и няколко часа след нанасянето на сенките, клепачът ми е омазнен и сенките се събират в сгъвката. Пробвала съм няколко бази, но нямаха особен ефект. Когато намеря идеалните, непременно ще ви споделя, а междувременно ако вие бихте ми препоръчали хайлайтър или база, ще се радвам да го направите в коментарите под статията.

Always be Sparkling!

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English